„Nu vrem câini pe străzi, dar nici omorâți la Ovidiu”

„Nu vrem câini pe străzi, dar nici omorâți la Ovidiu”. Acesta este mesajul tuturor iubitorilor de animale care s-au mobilizat pentru a stopa capturarea câinilor comunitari. Strigătul de ajutor pentru bietele suflete a fost auzit și de alți cetățeni care au sărit să ajute și să-și păstreze patrupedele pe care le-au crescut pe lângă curți sau scări de bloc.

Dis de dimineață hingherii au început capturarea. TV Alpha Media a fost sesizată de iubitorii de necuvântătoare, pentru a filma modul în care acestea sunt prinse și transportate ore în șir prin căldură.  Modul în care sunt ridicați câinii i-a nemulțumit atât pe iubitorii de animale cât și pe cetățenii care au asistat împreună cu copiii la capturări.

Cetățenii doresc ridicarea câinilor și îngrijirea lor în adăposturi. Nu sunt de acord cu modul în care animalele sunt capturate pentru ca ulterior să fie ucise. Iubitorii de animale doresc crearea unui adăpost în Medgidia, și cer autorităților întreruperea colaborării cu adăpostul din Ovidiu.

Pentru fiecare câine prins, autoritățile locale plătesc firmei din Ovidiu 300 de lei, pentru servicii de capturare, tratare, sterilizare, microcipare, eutanasiere și neutralizare.

Redactor: Daniel Albu