Nu vor bloc ANL lângă vilele de vacanță din Năvodari

Mai mulți locuitori din zona rezidențială a orașului Năvodari nu vor blocuri ANL în apropierea locuințelor lor. Totodată ei cer înființarea unei școli și a unei grădinițe într-o zonă în care o mare parte dintre proprietari nu își au domiciliul stabil aici, ci vin doar în vacanțele de vară.

Protest eșuat la Năvodari împotriva ridicării unui bloc ANL în zona Depozit 10. Deși anunțat și pregătit de mai bine de o săptămână, la locul anunțat pentru protest nu au sosit decât zece persoane. Puținii oameni strânși nu vor ca în zonă să fie ridicat un bloc de tip ANL care, în opinia lor, ar trebui să fie locuit de familiști și de persoane cu un statut financiar precar și care conform manifestului întocmit, nu s-ar potrivi zonei în care ei locuiesc.

De fapt locuințele ANL nu sunt unele sociale, ci sunt destinate tinerilor cu vârsta de până în 35 de ani, care astfel își pot achiziționa un apartament sau o garsonieră cu rate ceva mai mici. Anunțul de informare publică ce făcea referire la proiectul de ridicare al blocului a fost afișat în data de 11 ianuarie, iar peste mai bine de două săptămâni a avut loc și dezbaterea publică la sediul Primăriei Năvodari. Cu toate acestea, protestatarii spun că timpul nu a fost suficient mai ales că o mare parte dintre locuitori sunt plecați știut fiind faptul că în zonă sunt preponderent locuințe de vacanță. Unii dintre locuitorii cu domiciliul în zonă vor grădinițe, dispensar și chiar magazine. O altă nemulțumire a celor de aici este legată de înălțimea blocului ce urmează să fie ridicat.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea