Nu va mai expuneti copiii pe internet!

Fără să conștientizeze la ce pericole ii expun cei mai mulți părinți postează poze pe rețelele de socializare cu copiii in diferite ipostaze. Cel mai mare risc este ca micutii pot sa cadă in ghearele pedofililor sau a traficaților de carne vie.

Copiii noștri sunt prezenți pe internet din primele zile de viată. Din dorința de a împărtăși bucuria cu prietenii și rudele și pentru a se mândri cu nou-născutul mulți părinți au obiceiul să posteze poze pe rețelele de socializare cu bebelusul chiar din primele ore de viață. Din nefericire, foarte puțini părinți constientizeaza pericolele la care si-ar expune copiii postând poze cu acestia pe retelele de socializare .

Din dorinta de a trage un semnal de alarmă si totodata de a afla care sunt motivele părinților care postează poze cu copiii pe Facebook o mămică din Constanta a initiat o discutie pe această temă care a stârnit controverse in randul părintilor. Raspunsurile au fost dintre cele mai neasteptate.

Poliţia Română urmează să lanseze o nouă campanie prin care îi va preveni pe părinţi în legătură cu activitatea copiilor. Este bine de ştiut că check-in-urile care oferă informaţii în legătură cu locul în care se află copilul, dar şi cu programul acestuia pot atrage infractorii, pedofilii sau persoane care i-ar putea răpi.

Americanii au deja un cuvânt pentru cele descrise mai sus: sharenting. Adică mania părinților de a posta la tot pasul poze și informații despre copiii lor pe internet. Unii se tratează deja la psihoterapeut, alții nici nu se gîndesc că au o problemă. Avem un copil tare frumușel, de ce să nu-l arătăm lumii pe Facebook? Ar trebui să nu punem poze pe internet cu copiii noștri pentru că odată ce au ajuns în mediul online, nu mai sînt sub controlul nostru.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes