Nu se plătesc taxele online

Ghișeele instituțiilor fiscale din Constanța, au fost luate cu asalt de contribuabili, încă din prima zi de lucru. Aceștia preferă în continuare cozile pentru a-și achita datoriile către stat.

Luni, 8 ianuarie 2018, a fost prima zi de lucru pentru funcționarii  Serviciul  Public de Impozite și Taxe Constanţa , în program normal cu publicul. Aceștia au făcut față cu greu numărului mare de cetățeni care au ales, în continuare această metodă de plată, plata la ghișeu.

Chiar dacă există şi posibilitatea achitării online a taxelor şi impozitelor locale, cetăţenii preferă, ca și în vechile timpuri, plata la ghişeele instituţiei.

Noi am dezvoltat foarte mult serviciile online, acesta este și viitorul, respectiv pe platforma etax.spit-ct.ro se pot face nu numai plăți, ci și celelalte operațiuni fiscale: depunere de declarații, eliberare certificate fiscale, verificări fișă de înmatriculare. Contribuabilii au posibilitatea să renunțe la cozile de la ghișeele agențiilor fiscale. În continuare, procentul cel mai mare este pe varianta clasică”, a precizat Gabriela Ganea, director-adjunct SPIT.

SPIT Constanţa recomandă contribuabililor care nu au de efectuat modificări fiscale să aleagă una dintre modalităţile de plată alternative, fără a se mai deplasa la sediile instituţiei.

Redactor: Sondra Sandu