Nu ignorați sfaturile salvamarilor!

Turiștii par imposibil de stăpânit atunci când vine vorba de bălăceală în mare. Nu țin cont de faptul că bate vântul, sunt valuri mari și curenți puternici. Ignoră sfaturile salvamarilor și steagurile arborate.  În stațiunea Mamaia, se pare că, turiștii și-au învățat lecția!

Principala atracție a verii, Marea Neagră, reprezintă un pericol nu doar pentru începatori, dar și pentru cei mai experimentați înotători. Din fericire, în stațiunea Mamaia cât și pe plajele din Constanța, salvamarii veghează asupra bunului mers. Aici, turiștii par a înțelege riscurile la care se expun, spre deosebire de sudul litoralului, unde o fetiță de numai 11 ani a dispărut în mare, în ciuda faptului că salvamarii au arborat steagurile galbene.

Cea mai gravă problemă de care se lovesc salmvamarii este ignorarea avertizărilor, ei reamintesc semnificatia fiecarui steag pe care il arboreaza pe plaje.

Din fericire, până în momentul de față, în stațiunea Mamaia, nu s-a înregistrat niciun caz de înnec. Pentru a preântâmpina  eventualele incidente, în nordul litoralului, turiștii vor fi supravegheați de către un număr de 117 salvamari, special antrenați în recuperare și salvare de vieți omenești.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea