Nu e zi in care marea sa nu faca victime, pe litoral

Un copil în vârstă de 6 ani s-a înecat în apa Mării Negre, pe plaja din Mangalia. Din păcate, minorul se afla în stop cardio-respirator iar medicii au efectuat degeaba manevre de resuscitare. Baietelul n-a mai putut fi salvat. Intre timp la Eforie, echipele de scafandri au continuat cautarile fetitei disparute in mare, ieri, de langa mama si sora ei care au fost salvate in ultima clipa. Pana acum nu au gasit nimic.

Elicopterul SMURD a fost solicitat pe paja din Mangalia pentru a-l transporta pe minor la spital. Copilul se afla la plajă împreună cu fratele său, în vârstă de 8 ani si sub supravegherea bunicii. Au intrat in apa, femeia uitandu-se dupa ei de pe mal si au mers spre larg, pana ce unul din ei n-a mai fost vazut. S-a dat alarma, iar salvamarii s-au bagat dupa el. L-au adus la mal in stop cardio-respirator, iar medicii de pe eliocpter n-au mai avut ce sa-i faca.

La Eforie scafandrii si salvamarii au reuluat astazi cautarile fetitei disparate in valuri la eforie, insa conditiile dificile, curentii si viziilitatea scazuta, au facut ca misiunea sa se incheie din nou fara nici un rezultat.

La Eforie a fost din nou arborat steagul rosu, semn ca nimeni nu are voie sa intre in apa. din pacate prea putini sunt turistii acre cunosc semnificatia steagurilor si mult prea ulti cei care se aventureaza in valuri.

Nici macar incercarile salvamarilor de ai tine departe de apa nu mai par sa ii impresioneze pe turisti.

Din pacate insa inconstienta de care dau dovada unii dintre ei are de cele mai multe ori consecinte dintre cele mai grave. Salavamarii avertizeaza ca marea poate fi inselatoare. si chiar daca nu sunt valuri curentii pot deveni dusmanul numarul unul al celor acre se aventureaza in larg.

Redactor: Andreea Barbu