Nu e durere mai mare pe lume ca cea a unei mame care işi îngroapă copilul

Stănuța Costea povesteşte îngrozită că este înconjurată de moarte. Totul a început după ce s-a căsătorit. În urma unei depresii soţul s-a sinucis. În urma lui a rămas un copil. Pentru că avea nevoie de un tată, femeia a decis să işi refacă viaţa. Moartea însă şi-a luat din nou tributul din familia ei. După trei ani şi cel de-al doilea bărbat a închis ochii. Din a doua căsătorie a mai avut un băiat. Lucrurile nu avea să continue normal. Băiatul cel mare a fost diagnosticat cu cancer la testiculul stâng la numai 22 de ani. Vestea a picat ca un trăsnet, iar Stănuţa a făcut eforturi supraomenești pentru a-l salva. Totul în zadar. La 25 de ani, tânărul s-a stins în viață sub privirile neputincioase ale mamei și tinându-și de mână iubita. După această nouă pierdere, mama inchide ochii şi se roagă. Şi băiatul cel mic este suspect de cancer.

Controlul medical a confirmat temerile femeii. Și băiatul cel mic este suspect de cancer la testicul și leucemie la numai 13 ani.

Atâta vreme cât a avut băiatul cel mare alături familia nu s-a confruntat cu lipsa banilor. Costel a fost cel care și-a asumat responsabilitățile și, deși tânăr și măcinat de boală, până în ultimul moment acesta le-a purtat de grijă mamei şi fratelui. De la dispariția sa și odată cu depistarea problemelor de sănătate ale celui mic au apărut și problemele financiare. Tratatamentul este costisitor şi greu de procurat. Doar o lună şi-a permis femeia să il cumpere, însă medicii recomandă urmarea lui pe o perioadă de cel puţin 3 luni. Stănuța nu dispune de suma necesară, iar întreruperea i-ar putea fi fatală fiului său.

Mihai este elev în clasa a VI-a și are rezultate foarte bune la învățătură.  Spre deosebire de majoritatea colegilor nu își dorește de Paște haine de firmă și nici telefoane mobile ci un flacon cu medicamente care să îi redea speranța la viață. Martor la durerile fratelui ucis de aceeaşi boală, vrea doar să nu treacă prin acelaşi calvar.

Agent la o firmă de pază, Stănuța are un venit modest care îi ajunge cu greu de la o lună la alta și din care acum trebuie să suporte și costul tratamentului. Mihai are nevoie de analize amănunțite pentru stabilirea exactă a diagnosticului, dar și de medicamente. Puteți să fiți alături de această familie în cadrul campaniei “Litoral TV învie speranța”. Pentru orice contribuţie, vă aşteptăm la sediul televiziunii.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Victor Nita