Nu amânați vizita la medic

Orice afecțiune netratată la timp se poate agrava! Medicii vă recomandă să mergeți la control în mod regulat, mai ales persoanele care se știu că au probleme de sănătate. Nu vă gândiți de două ori nici atunci când vi se sugerează investigații amănunțite.

De câte ori nu v-ați tratat după ureche atunci când v-a durut stomacul, ati avut senzatii de arsură și balonare? Deși inițial tindem să facem o vizită la cabinetul medicului, ulterior, după ce durerea dispare, cei mai mulți dintre noi amânăm programarea sau renunțăm complet. Astfel, nu facem decât să ne agravăm problemele de sănătate. Un control efectuat la timp ne poate salva chiar și  viața. De multe ori la o ecografie abdominală, spre exemplu, gastroenterologul nu poate depista afecțiunile pacientului așa că de multe ori este sugerată endoscopia sau colonoscopia.

Procedura nu durează mai mult de câteva minute în cazul endoscopiei și maxim 30 de minute pentru efectuarea colonoscopiei. Pacienții pot opta  pentru anestezia generală dacă consideră că este cazul.

Inainte de anestezie, medicii au câteva recomandări pentru pacienți.

Endoscopia digestivă este cea mai bună modalitate de a examina esofagul, stomacul si duodenul. Este o investigatie extrem de precisă care poate depista leziuni ale tubului digestiv superior, uneori cu mult timp inainte ca pacientul sa resimtă simptome si sa fie conștient de boală.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.