Noul regulament de acces în spital, inutil

Noul regulament privind accesul în incinta Spitalului Județean Constanța ar fi trebuit să se modifice de la 1 martie, însă conducerea unității a dispus, în cele din urmă, ca noua ordine să fie pusă în aplicare mai devreme. Este vorba despre mai multe restricții, însă, par să nu aibă prea mare efect. Vă prezentam un material filmat cu camera ascunsă.

La intrarea în incinta Spitalului Județean, mai nou, vizitatorii trebuie să procure bilețele de acces, de la Biroul informații. Funcționarul de la ghișeu nu eliberează biletul respectiv ”pe ochi frumoși”, ci numai după o serie de întrebări ”de siguranță”.  În principiu, se dorește limitarea accesului unor persoane care se dau drept vizitatori și care, de fapt, urmăresc alte interese, cum ar fi comerțul clandestin în incinta unității spitalicești. Mai mult decât atât, se vrea diminuarea fluxului de vizitatori în intervale orare nedestinate acestora.

Numai că, în realitate, lucrurile nu prea stau chiar așa. Deși trebuia să intre în vigoare abia miercuri, 1 martie, conducerea spitalului s-a grăbit și l-a pus în aplicare încă de luni, 27 februarie.

Chiar dacă agenții de securitate își ocupă, țanțoși, posturile la intrare, pe etajele superioare ale spitalului tot se plimbă diferite persoane cu gențile pline de produse pentru vânzare. Astfel, în prima zi în care a fost pus în aplicare noul regulament privind accesul pe bază de bilete, o femeie de etnie rromă  se plimba pe secția Pediatrie, din cameră în cameră, întebând persoanele internate dacă vor să cumpere pijamale, prosoape sau alte produse.

Deși au fost destule cazuri în care s-a reclamat dispariția din camere a unor bunuri aparținând bolnavilor, în momentul ”vizitei” unor astfel de indivizi, personalul medical nu poate și nici nu este în măsură să facă ceva în acest sens. De fiecare dată, sunt anunțați agenții de securitate, care evacuează persoanele respective din incinta spitalului, însă situația persistă, iar în fiecare zi se repetă aceeași poveste. În concluzie, nici această nouă măsură nu dă roade. Așeptăm o măsură mai ingenioasă din partea conducerii celui mai mare spital din județ.

Redactor: Daniel Albu