Noul regulament al parcărilor

Regulamentul Primăriei privind locurile de parcare din municipiul Constanţa este în dezbatere publică. Locuitorii municipiului de la malul mării sunt invitați să dea note „noului„ regulament privind locurile de parcare. Cel mai recent regulament în vigoare privitor la numărul de locuri de parcare pe care trebuie să le asigure constructorii datează din 1996. Cu toate acestea, zeci de clădiri nou construite nu asigură posesorilor de autoturisme, locuri suficiente de parcare.

Până pe 15 noiembrie 2016, constănțenii au avut posibilitatea de a face propuneri pentru noul regulament privind numărul minim de locuri de parcare, pentru lucrările de construcții autorizate la malul mării. Primăria Constanţa a făcut disponibilă, pe situl instituției,  forma finală a Regulamentului privind asigurarea numărului minim de locuri de parcare, în afara domeniului public,  pentru investiţiile noi de pe raza municipiului. Potrivit reprezentanților primăriei,  regulamentul a fost supus de două ori procedurii de informare și consultare a publicului.

Lipsa locurilor de parcare este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă Constanța. Nu este o noutate, mulți posesori de automobile se plâng că sunt nevoiți  să își lase mașinile la câteva străzi distanță.

Potrivit noului regulament,  numărul minim de locuri de parcare va fi în funcţie de destinaţia şi capacitatea construcţiilor, fiind luată în calcul suprafaţa terenului pe care se va construi.  Prin urmare, persoanele interesate pot da note de la 1 la 3 regulamentului pe situl primăriei. Totodată, pe aceiași pagină poate fi consultată și forma finală a regulamentului privind asigurarea numărului minim de locuri de parcare pentru clădirile noi din Constanța.

Până se va clarifica situația locurilor de parcare la Constanța, șoferii vor fi nevoiți să-și parcheze autoturismele pe trotuare, iar pietonii vor face în continuare slalom printre mașini.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea