Noul primar al Mangaliei le-a declarat război comercianţilor ambulanţi (VIDEO)

Radu Cristian promite ca va sanctiona pe oricine nu are aviz de functionare. Aceasta este doar una din măsurile pentru protejarea turistilor cat si evitarea eventualelor neplaceri provocate acestora pe timpul vacantei.

Vanzatorii ambulanti care incearca sa isi vanda produsele pe plaja sunt de multe ori apostrofaţi de turiştii deranjaţi de prezenţa lor. Pentru alţii insă gogosile, porumbul fiert sau clatitele sunt produse ce ţin locul unei gustări rapide, deşi nu au nicio eticheta de garantie. Primaria Mangalia isi propune in acest sens să îi sanctioneze pe toti comerciantii fara autorizatie.

Masurile vor fi luate cu atat mai mult cu cat actualul primar al Mangaliei, Radu Cristian, a fost sef la garda financiara Constanta, inainte de candidatura pentru Primaria Municipiului Mangalia. Cert este faptul ca nici turistii de pe plaja nu sunt incantati de produsele vandute de comercianţii ambulanţă. Laura spune ca niciodata nu ar cumpara fetitei ei produse vandute pe nisip.

Comerciantii care isi fac veacul pe plajele din Romania si vand tot felul de produse perisabile sau neperisabile au primit amenzi inca de la inceputul sezonului estival. In Constanta intr-o singura zi au fost depistati 65 de comercianti ambulanti care au au fost sancţionaţi in total cu 70 de mii de lei.

Reporter: Corina Hrom ; Imagine: Dragos Ivan