Noua lege a pensiilor

Noua Lege a pensiilor vine în sprijinul mămicilor cu trei sau mai mulți copii! Acestea se vor putea pensiona cu 6 ani înainte de termenul de împlinire a vârstei de pensionare. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a precizat că această măsură va fi luată pentru a încuraja creșterea natalității.

Femeile cu trei sau mai mulți copii se vor putea pensiona cu șase ani mai devreme. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, Marți, că aceasta va fi una dintre modificările aduse legii pensiilor. Domnia sa a precizat că au fost mămici care și-au arătat disponibilitatea de a-și mări familia, doar pentru a putea beneficia de prevederile noii legi.

Mai  multe variante ale acestui proiect legislativ vor fi prezentate coaliției de guvernare, care, în urma analizei, va decide forma finală. După ce va fi prezentat public și trimis Parlamentului, ar putea fi adoptat în luna Decembrie.

“Un principiu pe care îl avem în programul de guvernare este acela că femeile care au mai mult de trei copii trebuie să aibă vârsta redusă de pensionare cu şase ani. Vă spun că am întâlnit foarte multe persoane în această perioadă care mă întrebau, OK, de când se aplică? Adică, se aplică pentru mamele care au deja trei copii sau pe viitor? Sunteţi siguri că nu va veni cineva care să modifice legislaţia, pentru că eu am doi copii şi mă gândesc să mai fac un copil tocmai ca să beneficiez de această prevedere”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Ministrul Muncii susține faptul că aceste măsuri vor fi discutate detaliat cu reprezentanți ai organizațiilor de pensionari din întreaga țară dar şi cu alte categorii interesate de lege.

Redactor: Lavinia Barbu