Noua Direcţie de Cultură şi Sport din cadrul Primăriei Mangalia va avea un director

Noua Direcţie de Cultură şi Sport din cadrul Primăriei Mangalia va avea, în scurt timp, un director, în persoana consilierului local Lucian Nichita. Acesta este singurul candidat care s-a înscris pentru a ocupa funcția respectivă, el urmând să susţină proba scrisă pe 11 aprilie. Nichita va prelua, astfel, frâiele „cenuşăreselor“ administraţiilor locale din ultimii ani, Cultura şi Sportul.

Câteva grădini de vară pline de buruieni şi prin care colcăie şerpii, un cinematograf care, în ciuda tuturor declaraţiilor sforăitoare şi a banilor aruncaţi pe studii de fezabilitate, urmează a fi dărâmat, alături de trei baze sportive, aceasta este „zestrea“ pe care noul director va trebui să o gestioneze. Vorbim, desigur, despre imobilele Culturii şi Sportului, pentru că, nostalgicii ar mai putea adăuga la lista acestora şi evenimente pierdute în timp, începând cu Gala Tânărului Actor „HOP!“, Festivalul „Callatis“, Simpozionul „Românii de Pretutindeni“, „Lumină de la Malul Mării“ ori „Zile şi Nopţi de Literatură“.

Viceprimarul urbei, Dragoş Angelescu, recunoaşte starea precară a imobilelor cultural-sportive din localitate.

Pe lista unor eventuale viitoare investiţii pentru anii care urmează s-ar afla şi Casa de Cultură, care, în acest moment, a început să se destrame, cărămidă cu carămidă.

În privinţa bazelor sportive, acestea se află în paragină de ani buni, fiind îngrijite, sporadic, de părinţii micilor sportivi.