Nou președinte la CEPAH

Doctorul Iuliana Botezatu nu va mai fi la conducerea Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din Constanța. Aceasta a fost acuzată de reprezentanții Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului că nu și-a  îndeplinit sarcinile de serviciu.

Întreaga componenţă a Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap (CEPAH) a fost modificată, conform deciziei Consiliului Județean Constanța de la finele lunii septembrie.  Membrii fostei comisii, în frunte cu dr. Iuliana Botezatu, au fost acuzați de către Direcția Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa că nu și-ar fi îndeplinit sarcinile de serviciu.

Mai exact, li se impută celor de la CEPAH modul defectuos de lucru, coordonarea necorespunzătoare a comisiei de evaluare de către preşedinte, neactualizarea procedurilor privind întocmirea registrului riscurilor, nerespectarea programului de lucru, disfuncţionalităţi concretizate în întârzieri în soluţionarea dosarelor şi implicit, în eliberarea certificatelor de încadrare în grad de handicap.

Din cele 13.117 dosare existente la nivelul judeţului Constanţa, CEPAH are 11.182 dosare nesoluţionate, iar dintre cele 1.935 soluţionate, 1.019  au fost finalizate fără respectarea termenului legal de 15 zile lucrătoare.

Dr. Iuliana Botezatu, preşedintele Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap vreme de 8 ani, a precizat că toate procedurile operaţionale ale comisiei au fost mereu respectate, că nu a făcut altceva decât să servesc interesele şi drepturile persoanelor cu dizabilităţi din judeţul Constanţa.

”Nu ştiu cum, brusc, au apărut afirmaţii de genul acesta, trucate, de genul nereguli… Referitor la acuzaţiile că aş fi lipsit uneori de la program, trebuie să spun că, dacă eu n-aş fi fost la program, atunci invit pe oricine să-mi spună ce caută semnătura şi parafa mea pe aproape 60.000 de certificate în acest timp. Am semnat de pe Lună, am venit din eter? Acuzaţiile la adresa mea sunt invenţii puerile…”, a precizat medicul.

Dr. Iuliana Botezatu spune că a trimis către Consiliul Judeţean Constanţa o demisie-memoriu, ca urmare a situaţiilor neplăcute şi intens conflictuale din ultimul an, generate de diversele demersuri instrumentate de conducerea şi angajaţii instituţiei DGASPC. Precizează totodată că renunță la funcția pe care a deținut-o timp de 8 ani și că are alte planuri de viitor.

În locul Dr. Botezatu, Consilul Județean Constanța a numit-o pe dr. Iolanda Victoriţa Dinu.

Redactor: Ramona Caba