Nou centru de formare la ISU Dobrogea

La Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea s-a inaugurat astăzi centrul de formare și descarcerare în asistența medicală de urgență. Paramedicii vor face toată pregătirea necesară unei astfel de meserii în acest centru, care va deservi și județele învecinate Constanței.

Centrul de la ISU Dobrogea a fost inaugurat în prezența secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a secretarului de stat Ministerului Afacerilor Interne, Cătălin Chiper, dar și a prefectului judeţului Constanța, Eugen Bola. Cu această ocazie, şeful SMURD a declarat că un parteneriat între instituțiile statului, ONG-uri și companii private este extrem de important, mai ales în contextul în care numărul intervențiilor este într-o continuă creștere.

La ora actuală, dotarea centrului este standard, urmând ca în viitorul apropiat să fie primite manechinele și simulatoarele. Doritorii vor participa la un curs teoretic și unul practic.

În prezent, în țară sunt 12 astfel de centre de formare plus unul național.

Cursul este gratuit, însă îl poate urma numai personalul din cadrul ISU. Primii cursanți sunt așteptați peste aproximativ o lună și jumătate.

Reporter: Corina Hrom ; Imagine: George Dima