Nota 10 pentru Constanța la capitolul violență redusă în perioada Crăciunului

Fața de anul trecut, numărul intervențiilor a scăzut foarte mult. În ceea ce privește conducerea autoturismelor sub influența de băuturi alcoolice , numărul persoanelor depistate cu alcoolemie a fost mai crescut față de anii precedenți.

La nivel național, bilanțul zilelor de 25 și 26 decembrie arată că peste 2.000 de persoane au fost implicate în scandaluri. Potrivit Poliției Române, au fost constate 630 de infracţiuni, dintre care 316 de natură judiciară, 188 la regimul circulaţiei rutiere, 22 de natură economico-financiară, 7 la regimul silvic, 32 privind regimul materiilor explozive şi 65 de alte genuri. Sancțiunile contravenționale aplicate au fost de aproape 6000, cu o valoare totală de 1.363.985 lei, dintre care bunuri confiscate în valoare de 20.267 lei. Cele mai multe amenzi au fost date pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, activităţi comerciale ilicite, paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor și activități ilegale privind regimul silvic.

Inspectoratul General al Poliției Române anunță că peste 21.000 de poliţişti vor fi, în continuare, la datorie, pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale. Lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Poliție Constața sunt pregătiți și pentru noaptea de revelion, mai ales ca in acest an, in judet s-a constata număr recod de petreceri organizate în noaptea dintre ani.

Redactor: Raluca Damian