Nominalizările premiilor Oscar 2014

nominalizari OscarDrama „12 years a slave”, în regia lui Steve McQueen, a obținut nouă nominalizări, inclusiv la categoria Cel mai bun film.

Printre celelalte pelicule din competiție se numără ‘Captain Phillips’, în regia lui Paul Greengrass, ‘Dallas Buyers Club’, de Jean-Marc Vallee, și ‘Nebraska’, de Alexander Payne, cu șase nominalizări fiecare, precum și ‘Her’ și ‘The Wolf of Wall Street’, de Martin Scorsese, fiecare având câte cinci nominalizări. Acestora li se alătură ‘American Hustle’, al regizorului David O. Russell și ‘Gravity’. Ultima nominalizată este ‘Philomena’, peliculă ce a strâns  patru nominalizări.

La categoria Cel mai bun actor în rol principal au fost aleși  
Christian Bale pentru rolul din ‘American Hustle’,  Bruce Dern în ‘Nebraska’, Leonardo DiCaprio, pentru interpretarea din ‘The Wolf of Wall Street’, Chiwetel Ejiofor din ’12 Years a Slave’ și Matthew McConaughey pentru ‘Dallas Buyers Club’. Nici Robert Redford, care oferă un tur de forță în ‘All Is Lost’ și nici Tom Hanks, impresionant în ‘Captain Phillips’, nu au fost nominalizați.

Actrița Meryl Streep a fost nominalizată pentru a 18-a oară la categoria Cea mai bună actriță în rol principal, pentru interpretarea mamei tiranice din ‘August: Osage County’. La această categorie le regăsim și pe Amy Adams în ‘American Hustle’, Cate Blanchett în ‘Blue Jasmine’,  Sandra Bullock în ‘Gravity’ și Judi Dench în ‘Philomena’.

Categoria Cel mai bun film de animație are ca nominalizări cinci filme. Titlul este disputat de ‘The Croods’, ‘Despicable Me 2’, ‘Ernest & Celestine’,  ‘Frozen’ și ‘The Wind Rises’.

Nici filmele străine nu au fost omise. Pelicula belgiană ‘The Broken Circle Breakdown’, filmul italian  ‘The Great Beauty’ sau cel danez  ‘The Hunt’ sunt doar câteva dintre peliculele care au intrat în competiție la categoria Cel mai bun film într-o limbă străină. O noutate anul acesta îl reprezintă filmul cambodgian ‘The Missing Picture’, dar și cel palestinian ‘Omar’.

Cea de-a 86-a ediție a Premiilor Oscar, decernate de Academia Americană de Film, va avea loc pe 2 martie la Los Angeles.

Redactor: Raluca Damian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.