Noii miniștri au depus jurământul de învestitură

Noii membri ai Guvernului: Paul Stănescu la Ministerul Dezvoltării, Felix Stroe la Ministerul Transporturilor și Marius Nica la Fonduri Europene au depus jurământul de învestitură. Ceremonia a avut loc Marți, la Palatul Cotroceni, în prezența președintelui Klaus Iohannis și a premierului Mihai Tudose.  

Ceremonia depunerii jurământului de către viitorii miniştri ai Fondurilor Europene, Dezvoltării şi Transporturilor a avut loc în absenţa preşedinţilor celor două Camere Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. Cei doi au declareat că sunt prea supărați pe șeful statului pentru a participa la ceremonia propriilor miniștri. De asemenea, nici liderii PSD nu au fost prezenți. Prim-ministrul Mihai Tudose a venit la Palatul Cotroceni însoțit doar de cei trei miniștri care au depus jurământul, fără etalarea întregului cabinet.

La ora 19:30, Președintele Klaus Iohannis a semnat demisiile miniştrilor Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc, precum şi decretele de numire a înlocuitorilor acestora. Astfel, Paul Stănescu devine vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, Felix Stroe se va ocupa de Ministerul Transporturilor, iar Marius Nica merge la Ministerul Fondurilor Europene.  Ceremonia s-a încheiat în mai puțin de 10 minute și fără nici un discurs din partea președintelui. Șeful statului a dat mâna cu premierul Mihai Tudose, i-a salutat pe cei prezenți, după care a părăsit sala de ceremonii.

Redactor: Lavinia Barbu