Noi schimbări în Educație

Vești mai puțini bune pentru elevi. Noua structură a anului școlar îi lasă pe aceștia fără vacanța intersemestrială. Mai mult decât atât, Ministrul Învățământului, Ecaterina Andronescu, a anunțat că elevii clasei a VII-a vor susţine, alături de cei de clasa a VIII-a, simularea Evaluării Naţionale, începând cu acest an școlar.

Elevii nu vor mai avea parte de vacanţa intersemestrială din luna februarie, potrivit unui anunţ al ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Astfel, vacanţa de iarnă va dura între 21 decembrie 2019 – 12 ianuarie 2020 şi va avea o durată de 3 săptămâni. Aceasta devine, prin urmare, şi vacanţă intersemestrială. Potrivit structurii anului şcolar viitor, semestrul I va începe la data de  9 septembrie 2019 și se va încheia pe 20 decembrie 2019, ceea ce înseamnă că elevii vor avea 15 săptămâni de cursuri.

Semestrul al II-lea va avea 20 de săptămâni de cursuri, dispuse în perioada 13 ianuarie  – 12 iunie 2020. Vacanţa de primăvară va fi în perioada 4 – 21 aprilie 2020, apoi elevii revin la cursuri de pe 22 aprilie până pe 12 iunie 2020. De asemenea, pentru clasele terminale ale învăţământului liceal, anul şcolar va avea 33 de săptămâni de cursuri şi se va încheia pe 29 mai 2020. Mai mult decât atât, Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a anunţat, că elevii claselor a VII – a vor susţine, alături de cei de a VIII –a Simularea Evaluării Naţionale, în perioada 11 – 13 martie 2019, adică peste mai puţin de o lună. Potrivit acesteia, introducerea simulării Evaluării Naţionale are ca argument principal rezultatele slabe de la Evaluarea Naţională. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale pentru clasa a  VIII, Limba şi literatura română, va avea loc pe data de 18 iunie 2019, cea de matematică pe 20 iunie, iar limba şi literatura maternă este programată în data de 21 iunie.

Redactor: Oana Jărloianu