Noi șanse pentru șomerii constănțeni

Șomerii din Constanța care sunt în căutarea unui job au la dispozitie 32 de locuri de muncă. Totodată, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează 113 programe de formare profesională. Dintre acestea, şapte cursuri se desfăşoară la Constanţa, unde vor putea participa 175 de şomeri.

Rata șomajului înregistrat la nivel național la sfârșitul lunii septembrie a fost de 4,89%, în scădere față de luna august. Pentru a scădea și mai mult numărul persoanelor fără un loc de muncă, Agenția Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizeaza 113 programe de formare profesională. La Constanța, 175 de șomeri pot alege să urmeze unul dintre cele șapte cursuri organizate după cum urmează:

-25 de locuri sunt disponibile pentru cursul de masor

-25 de locuri pentru meseria de reflexoterapeut

– 25 de locuri pentru formator

– 25 pentru manager resurse umane

– 25 pentru inspector în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă

– 25 pentru instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze

– 25 de posturi pentru bucătar şef

La cursuri pot participa doar șomerii înregistraţi în evidenţa AJOFM Constanţa, fie că primesc sau nu indemnizaţie. Cei interesați de cursul de masor, reflexoterapeut şi de limba germană trebuie să fie absolvenți ai învățământului obligatoriu, iar pentru formator, trebuie să aibă studii superioare. În același timp, companiile din judeţ, prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Constanţa, propun posturi în diferite domenii, inclusiv pentru persoanele cu studii superioare. Săptămâna aceasta sunt scoase la concurs 32 de locuri muncă. Persoanele interesate de aceste posturi se pot adresa reprezentanţilor AJOFM Constanţa, pe strada Lacului nr. 14.

Redactor: Cerasela Videanu