Noi șanse pentru pacienți

Trei copii cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani diagnosticați cu boli grave au primit a doua șansă la viață din mîna medicilor. Specialiștii Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța împreună cu doctori veniți tocmai din Germania au realizat, în premieră o serie de intervenții laparoscopice considerate adevărate provocări medicale.

Pacienții de la Constanța au de acum mai multe șanse să fie tratați acasă, mai ales atunci cînd vine vorba despre intervenții chirurgicale dificile. O echipă de medici români de la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța și-au dat mîna cu specialiști din alte țări și au încunuat cu succes o serie de operații laparoscopic.

Cei care au beneficiat serviciile medicale oferite, în premieră, în România, sunt chiar copii, cu vîrste cuprinse între 12 și 14 ani și cu povești impresionante de viață. Cea mai dificilă operație a fost în cazul unei fetițe cu un diagnostic necruțător la unul dintre ovare.

Alte două cazuri adresate cu succes la spitalul de la malul mării , au fost efectuate la aparatul urinar si apendice, tot pentru pacienți minori.

Intervențiile pentru care familiile celor trei copii nu au fost nevoiți să plătească nimic se datorează unei colaborări strînse dintre specialiștii de la spitalul nostru și colegi din alte centre universitare din lume. Workshop-ul denumit “ Operații demonstrative în laparoscopia  Pediatrică” a fost organizat de către  Asociația “New Horizont” România, Asociația “ Hope for the Națion” România împreună cu SCJU, de data aceasta, cu participarea  mai multor medici veniți din Germania.

Reușita de la malul mării garantează de acum succesul unor astfel de operații și pe teritoriul României, fără ca pacienții să fie nevoiți să se deplaseze în străinătate și să cheltuie averi pentru a-și putea rezolva problemele de sănătate. În plus, intervențiile laparoscopic sunt mai puțin dureroase, pacienții nu rămân cu cicatricii inestetice, iar procesul de recuperare este unul mai scurt.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea