Noi revendicări pentru învățământ

După victoria elevilor în privința subvenționării transportului în comun, a venit rândul studenților să ceară reducere la abonamente. Alături de ei au fost și elevii, care au venit cu noi revendicări de la municipalitate. Ei vor dublarea burselor de studiu și de merit, dar și creșterea bugetului unităților de învățământ pentru eliminarea fondurilor școlii și al clasei.

Inspirați de elevii constănțeni, studenții cer și ei reduceri la abonamente la mijloacele de transport în comun. Un prim pas a fost deja făcut, urmând ca foarte curând autoritățile locale să analizeze impactul asupra bugetului local.

Propunerea este susținută de primarul interimar al Constanței, care urmează, foarte curând, să se așeze la masa negocierilor cu studenții.

Elevii constănțeni vin și ei cu noi revendicări pentru autoritățile locale. Ei vor dublarea burselor de studiu și de merit care în prezent sunt în valoare de 25 de lei, dar și asigurarea banilor necesari pentru consumabile tuturor unităților de învățământ pentru ca fondul clasei sau fondul școlii să dispară definitiv.

Suma necesară pentru revendicările elevilor ajunge la aproximativ 7 milioane de lei.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea