Noi reguli la pompa de benzină

Atenție cetățeni! Statul impune noi reguli la pompa de benzină, începând cu prima zi a anului 2019. Benzinăriile vor fi obligate să vândă biocarburanţi în proporţie mai mare decât în prezent.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat un proiect de lege potrivit căruia furnizorii de carburanţi vor comercializa benzina cu un conţinut de biocarburant de minimum 8% în totalul volumului comercializat către consumatorii finali într-un an calendaristic. Proiectul a întrunit 259 de voturi „pentru” şi o abţinere. Furnizorii de carburanţi vor comercializa către consumatorul final numai benzină cu un anumit conţinut de biocarburanţi.

De la 1 ianuarie 2019 benzinăriile sunt obligate să vândă benzină cu un conţinut de biocarburant de minimum 8% în totalul volumului comercializat către consumatorii finali într-un an calendaristic.

Prevederile se aplică carburanţilor utilizaţi pentru propulsia autovehiculelor rutiere, utilajelor mobile nerutiere, inclusiv a tractoarelor agricole şi forestiere, navelor de navigaţie interioară şi ambarcaţiunilor de agrement atunci când nu se află pe mare, precum şi electricităţii utilizate de către vehiculele rutiere. În plus, benzinăriile sunt obligate să-ți evidențieze cât mai explicit și lizibil tipul și conținutul combustibililor. Etichetele respective de la pompă trebuie amplasate adecvat, în locuri vizibile, scrisul să fie lizibil și trebuie precizată cifra octanică a carburanților.

Redactor: Alexandra Panait