Noi reguli la examene

Anul acesta apar noi reguli la testele de Bacalaureat și Evaluare Națională. Modelele de subiecte vor fi publicate mâine și vor conține într-un procent de 40% teste grilă.

Schimbări în cadrul examenelor pentru Bacalaureat și Evaluare Națională 2019. La disciplina Limba și literatura română cât și la cea de Matematică , subiectele vor conține 40% teste grilă. Până acum acestea erau folosite doar la examenele de bacalaureat la geografie și  disciplinele socio-umane.

„Mâine postăm modelele de subiecte pentru 2019 pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională. Oficial si legal modelele de subiecte valabile pentru anul în curs se afișează la 1 noiembrie și trebuie să respecte programa școlară și structura examenului”, a declarat Marian Șuță, șeful Centrului Național de Evaluare și Examinare.

Șeful Centrului Național  a explicat că motivul introducerii testelor grilă la română și matematică este de a reduce, dacă nu chiar de a elimina, diferențele dintre notele de la evaluare si cele de la contestații.

Ministerul Educației a aprobat  în august calendarul de desfăşurare a examenului național de Bacalaureat în anul şcolar 2018-2019. Prima sesiune a examenului va începe pe 3 iunie cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar examenele scrise vor debuta cu testul la Limba si literatura română pe 1 iulie. Afișarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie.

Redactor: Alexandra Panait