Noi reguli impuse de către Ministerul Agriculturii

Ministerul Agriculturii susţine modificarea cadrului legislativ de funcționare și amplasare a centrelor comerciale, supermarketurilor si hipermarketurilor. Acestea vor fi construite în afara orașelor.

Parlamentarii care doresc să inițieze legi noi pentru amplasarea supermarketurilor, hipermarketurilor și a centrelor comerciale vor trebui să țină cont de o serie de reguli. Potrivit unui nou proiect, supermarketurile, centrele comerciale și hipermarketurile vor trebui să respecte noi condiții de amplasare. Acestea vor trebui să fie amplasate în zonele comerciale din  afara centrului orașelor, în care nu locuiesc mulţi oameni.

Supermarketurile vor trebui să fie construite la o distanță de cel puțin un kilometru față de o piață, iar hipermarketurile, în afara orașelor mari.

“Stabilirea regulilor de amplasare a acestor spaţii comerciale este necesar să se facă cu modificarea unor acte normative existente, căutându-se amplasarea lor în zone predilect comerciale, în afara centrului orașelor, cât și în zone cu densitate redusă a populației”, conform Ministerului Agriculturii.

Potrivit aceluiaşi proiect, supermarketurile, centrele comerciale și hipermarketurile deja construite, care nu vor respecta condițiile de amplasare riscă să mai funcționeze doar doi ani.

Redactor: Lavinia Barbu