Noi reglementări privind agrementul nautic

Ministrul Turismului, Bogdan Trif a aprobat noi reglementări privind agrementul nautic. Cea mai importanta decizie interzice accesul de ambarcaţiuni cu motor printre turiştii care înoată în apele Mării Negre.

Ministerul Turismului a anunţat noile prevederi care vizează  persoanele interesate să desfăşoare activităţi de agrement nautic cu ambarcaţiuni cu motor. În conformitate cu acestea, de acum trebuie să fie delimitat perimetrul în care se vor lansa ambarcaţiunile la apă. De asemenea, pe o distanţă de 300 de metri de la zona în care turiştii pot înota vor avea acces doar ambarcaţiunile fără motor. După acest perimetru delimitat corespunzător vor putea fi folosite şi mijloacele de agrement nautic cu motor.

”O astfel de reglementare era absolut necesară, având în vedere că agrementul nautic este un fenomen care a luat amploare, mai ales pe litoral. De aceea, am considerat că acest ordin trebuie dat cât mai repede. Nu mai putem permite ca, pe litoralul Mării Negre sau în oricare alt loc în care oamenii vin să se relaxeze sau să practice sporturi acvatice, să mai fie incidente nefericite. Totodată, îndemn turiştii care îşi petrec deja vacanţa pe litoral să respecte recomandările salvamarilor”, a declarat Bogdan Trif, ministrul turismului

După publicarea acestui ordin în Monitorul Oficial, Direcţia de Control a Ministerului Turismului va desfăşura acţiuni de îndrumare pe litoral pentru respectarea noilor prevederi. Societăţile comerciale care nu vor respecta aceste prevederi riscă amenzi şi retragerea autorizaţiilor de funcţionare.

Redactor: Sondra Sandu