Noi reforme în educație

Ministrul Educației, Liviu Pop, are în plan să schimbe programele pentru clasele primare. Acesta a făcut anunțul  la sfârşitul săptămânii trecute, în timp ce se afla în Constanţa.

Liviu Pop anunță o nouă reformă în educație. După ce a interzis auxiliarele didactice la clasă, acesta intenționează să simplifice programele la clasele primare.

„Trebuie simplificată programa pentru că este prea încărcată. Cursurile sunt pline de teorie şi conţin prea puţine exerciţii practice”, este de părere ministrul Educaţiei.

Referitor la temele pentru acasă, Liviu Pop susține că experții vor lua o decizie corectă.

„Am organizat un studiu în care am cerut părerea elevilor, profesorilor, dar şi a părinţilor privind temele. În prezent, se prelucrează datele adunate, pentru a lua o decizie corectă. Experţii vor lua, însă, aceste decizii, nu ministrul, pentru că este un domeniu foarte important şi nu vreau să bag erori în sistem”, a declarat ministrul Educaţiei.

Pop nu a precizat însă când anume vor fi refăcute planurile cadru şi dacă învăţătorii vor fi nevoiți să urmeze cursuri de perfecţionare pentru a se adapta schimbărilor.

Redactor: Isabela Boantă