Noi proteste sunt anunțate în portul Constanța

Sindicaliștii din port sunt nemulțumiți de strategia de dezvoltare a Portului Constanța. Ei reclamă faptul că partea veche a portului ar urma să devină zonă turistică unde vor fi construite spații comerciale și chiar complexuri rezidențiale.

În replică, Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa, instituția care a decis elaborarea Master Planului de dezvoltare susține că rolul acestuia este de a sprijini autoritatea în procesul decizional. Nu este obligatoriu ca toate propunerile de proiecte să fie aplicate. În plus, mai spun oficialii prevederea privind transformarea Portului Veche nu este noua, ea fiind luată în calcul incă din 2002. Dindicaliștii insă vor protesta 30 de zile. Alături de angajații din port vor manifesta în fiecare zi, timp de două ore, până la 10 aprilie. Ei spun că în spatele noii strategii de dezvoltare s-ar afla mai multe persoane cu interese ascunse.

La protestele care vor începe luni în fața sediului APMC sunt așteptați 200 de angajați din port. Ei vor cere de asemenea demiterea celor aflați la cârma portului Constanța.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea