Noi perspective pentru studenţii constănţeni în domeniul agriculturii (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Tx7dLw-b1yU[/youtube]Proiectul Agrocariera implementat în cadrul Universitatii Ovidius le oferă tinerilor şansa de a lua contact direct cu piaţa muncii pentru ca absolvirea facultăţii să nu fie un sfîrşit de drum, ci un nou început. Zeci de studenţi au participat activ la iniţiativă, iar companiile agricole s-au arătat extreme de interesate de forţa de muncă tînără.

Desfăşurat sub sloganul Startul tău pentru o carieră în agricultură, proiectul implementat şi la Constanţa în perioada februarie 2011 – iulie 2012 s-a derulat în parteneriat cu patru universităţi din ţară, 10 firme agricole şi 2 instituţii internaţionale din Danemarca şi Ungaria. Scopul este de a le facilita tinerilor munca în agricultură.

Peste 400 de studenţi au participat atît la cursuri toretice menite să le sporească cunoştinţele în domeniul agriculturii cît şi la stagii de practică efectuate în cadrul a mai multe ferme.

Cei mai norocoşi dintre ei au avut oportunitatea de a vizita şi ferme din Danemarca şi Ungaria, făcînd astfel o comparaţie cu agricultura autohtonă.

La finalul activităţilor tinerii s-au declarat convinşi că domeniul agricol este cel pe care vor să îl urmeze.

Şi companiile agricole angrenate în iniţiativă au avut de cîştigat. În urma practicii efectuate de către studenţi, s-au arătat extrem de încîntaţi de forţa de muncă tînără şi gata să le ofere aspiranţilor o şansă la o carieră în agricultură.

Proiectul cofinanţat din Fondul Social European cu 1 milion 250 de mii de euro reprezintă un parteneriat de amploare la nivel naţional între universităţi şi sistemul privat din domeniul agribusiness.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.