Noi perspective pentru crescătorii de capre (VIDEO)

Peste graniță produsele lactate românești sunt la mare căutare, iar europenii arată un interes crescut pentru comercializarea acestora. Pentru crescătorii români situația deschide noi perspective ce au fost expuse în cadrul Conferinţei Anuale  a Crescătorilor de Caprine din România. În plus, acesta este al treilea an in care romînii au reușit că implementereze cu success reproducerea animalelor fara hormoni.

Evenimentul a fost organizat de  în colaborare cu Universitatea Ovidius din Constanţa şi Oieria Palas.

În cadrul conferinţei au fost prezentate rezultatele proiectului ce vizează reproducerea nehormonală la caprine pentru susţinerea pieţei europene a laptelui de capră.

Potrivit organizatorilor, în ultima perioadă se remarcă o creştere a produselor provenite de la animalele autohtone, mai ales în ceea ce priveşte laptele de capră. Acesta este un produs superior laptelui obţinut de la alte animale, datorită conţinutului ridicat de substanţe nutritive şi minerale.

Organizatorii au inclus în program şi un concurs de brînzeturi de capră, la care produsele lactate au putut fi degustate şi notate în funcţie de consistenţă, gust, miros şi salinitate.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: George Dima