Noi perspective internaționale pentru Portul Constanța

Pe lângă capitalul de imagine care a atras tot mai multi turisti veniti pe calea apei in Terminalul de Pasageri, autoritatile vor să dezvolte acum transportul naval. Patru puteri europene dar si China, sunt interesate de obiectivul strategic de la Marea Neagra.

România împreună cu alte patru țări din Europa, la care se alătură și China, își dau mâna în cadrul unui proiect extrem de important pentru domeniul transportului naval. Mai exact, se dorește o colaborare mult mai bună și fructuoasă între oraș și port. Portul Constanța este cel mai mare port la Marea Neagră și este unul dintre partenerii importanți ai acestui proiect.

Portul constănțean a fost, în decursul anului trecut, cel mai vizitat port din Marea Neagră ceea ce aduce un mare plus orașului.

Tot în rândul partenerilor locali se încadrează și mediul academic constănțean. Universitatea Ovidius se angajează să pregătească în rândul studenților, specialiști care să poată contribui la găsirea și promovarea unir soluții inovative din punct de vedere al tehnologiilor.

Participarea Constanței în acest proiect are o importanță deosebită în ceea ce privește recunoasterea eforturilor întreprinse de municipalitate în domeniul îmbunătățirii mobilității urbane.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea