Noi oportunități de muncă create de CERONAV pentru navigatorii români

O investiție de aproape două milioane de euro realizată de CERONAV aduce un adevărat capital de imagine companiei, care s-a impus pe piața internațională de profil. Proiectul HINT a atras parteneriatul a 18 membri din 8 țări europene.

Partenerii HINT au pus bazele unei cooperări care va reuni furnizori de educație, administrații, parteneri din industrie, dar și din mediul de afaceri, pentru a crea un schimb nemijlocit de experiență și cunoștințe.

Cursul de marinar fluvial, organizat la centrul de la Galați, a fost recunoscut de către Comisia Centrală pentru Navigația pe Rin, CERONAV fiind singura instituție din Estul Europei care oferă această oportunitate marinarilor.

Identificarea forței de muncă din zonă și realizarea unor oportunități de angajare reprezintă un pas înainte pentru unificarea pieței de muncă din zona Dunării. Centrul InfoDanube a fost inaugurat pe 17 mai 2011 şi este unul din rezultatele Proiectului European NELI- Reţea de cooperare pentru logistică şi educaţie navală focalizată pe transportul pe ape interioare în coridorul Dunării.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Nicu Cavachi