Noi interdicții intrate în vigoare

Așa cum deja se știe, începând de duminică seară au intrat în vigoare noi măsuri, prevăzute în Ordonanța Militară nr 2 din 21 martie 2010.

După cum au precizat reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, noile măsuri au rol de protecție a populației împotriva virusului covid-19 și limitarea răspândirii acestuia.

Pentru cei care încă nu au aflat, au intervenit restricții și recomandări și cu privire la deplasările diurne și nocturne. Unele restricții au caracter de recomandare, altele au caracter imperativ și sunt de strictă interpretare, fiind prevăzute sancțiuni pentru nerespectarea lor.

De precizat că această ordonanță militară nr. 2 prevede și unele update-uri ale ordonanței nr 1. Ministrul Marcel Vela a precizat că în această perioadă au fost emise câteva ordine ale Ministerului de Interne, cu privire la funcționarea și managementul unor instituții publice.

Răspândirea acestui virus, la nivel național, a fost cea care a generat aceste noi măsuri și este foarte posibil să apară și altele între timp, spun specialiștii, asta în funcție de modul în care românii conștientizează acest pericol.

Redactor: Daniel Albu