Noi informații cu privire la voucherele de vacanță

Instituțiile publice și companiile cu capital majoritar de stat care nu au acordat tichetele de vacanță în 2017 vor face acest lucru începând cu 1 ianuarie 2018. Sumele urmează a fi prevăzute în bugetul pentru anul viitor.

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, a declarat miercuri, în cadrul dezbaterilor din Comisia economică, industrii și servicii a Senatului că instituțiile publice centrale, locale și companiile de stat care nu au acordat vouchere de vacanță anul acesta, vor putea face acest lucru de la 1 ianuarie 2018.

“Tichetele de vacanță vor fi prevăzute în bugetul pentru 2018, pentru instituțiile care nu au acordat tichete pentru perioada 1 iulie 2017 — 31 decembrie 2017. Ordonanța de Urgență aprobată pe data de 30 iunie 2017 spune că în perioada 1 iulie 2017 — 30 noiembrie 2018 toți angajații din sistemul public și angajați în cadrul companiilor cu capital majoritar de stat vor primi prime sau indemnizații de vacanță sub forma voucherelor de vacanță în valoare de 1.450 de lei. Cele care nu au acordat, o vor putea face începând cu 1 ianuarie 2018, conform bugetului aprobat”, a explicat Mircea Dobre.

Tichetele de vacanță se pot acorda, conform normelor metodologice de aplicare, fie pe suport de hârtie, fie în format electronic. Cele emise pe suport electronic vor putea fi alimentate exclusiv cu valoarea nominală a voucherelor de vacanță acordate de angajator și pot fi utilizate doar pentru achiziționarea de servicii turistice în unitățile afiliate. Valorile nominale permise pentru voucherele de vacanță pe suport hârtie sunt multiplu de 50 lei, până la 100 lei, valoare nominală maximă pe voucher.

Ministrul turismului a adăugat și faptul că, în acest an, aproximativ 1.000 de angajați ai Primăriei Municipiului Constanța vor beneficia de aceste vouchere de vacanță.

Redactor: Ramona Caba