Noi focare de pestă porcină în Constanța

Numărul focarelor de pestă porcină este în continuă creștere pe raza județului Constanța. Existența virusului a fost confirmată în alte trei localități.

Pesta porcină africană se extinde cu repeziciune în județul Constanța. Prezența bolii a fost confirmată astăzi și în localitățile Cernavodă, Capidava și Tudor Vladimirescu. Pe raza acestora, autoritățile competente au demarat începând cu ora 14.00 măsura eutanasierii preventive a animalelor. Acțiunea se aplică asupra tuturor efectivelor de suine din Capidava și Tudor Vladimirescu în timp ce pentru Cernavodă demersul vizează doar animalele exploatației din extravilan în care este localizat focarul. Jandarmii și polițiștii sprijină derularea în condiții optime a măsurii propuse de Direcția Sanitar – Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța.

La sediul Prefecturii Constanța a avut loc, astăzi, ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Constanța unde DSVSA a prezentat notele de fundamentare și planurile de măsuri cu privire la apariția acestor focare de pestă porcină.

Prefectul județului, Dumitru Jeacă a convocat totodată și Comisia pentru evaluarea pagubelor suferite de proprietarii de animale. Ulterior se vor demara acțiuni specifice pentru evaluarea pagubelor suferite de populație.

Redactor: Mihaela Țânțaru