Noi focare de pestă porcină africană

Pesta porcină Africană continuă să facă ravagii în județul nostru. Noi focare au fost depistate în trei localități constănțene, iar un număr de peste 100 de porci au fost sacrificați. De data aceasta, autoritățile au luat decizia de a sacrifica suinele doar din gospodăriile afectate.

Vești îngrijorătoare din partea autorităților constănțene. Reprezentanții Prefecturii Constanța au confirmat alte noi focare de pestă porcină, în cinci exploatații  din localitățile Cochirleni, Aliman și Cernavodă.  Din nefericire, numărul animalelor sacrificate în urma confirmării virusului a crescut cu peste 100 de capete. Deoarece gospodăriile unde a fost identificat virusul se află în vecinătatea localităţilor, autorităţile au luat decizia de a nu sacrifica toate suinele din zonă. Conform ultimului bilant ANSVSA în judetul Constanța erau 67 de focare în gospodăriile populației și un caz de mistreț. Pesta porcina Africană evolueaza în 13 județe ale țării cu un număr total de aproximativ  900 de focare.

În total, până la această dată, au fost sacrificați peste 230.000 de porci loviți de această boală. Județul Tulcea a fost cel mai afectat de pesta porcină Africană, cu peste 60.000 de porci uciși și aproximativ  510 focare.

Redactor: Oana Jărloianu