Noi exerciții cu americanii

Ceremonia a marcat deschiderea exercițiului Black Sea Rotatonal Force 15.1 și predarea comenzii de către militarii Batalionului doi Regimentul doi Infanterie Marină către omologii americani ce fac parte din Batalionul doi Regimentul opt. Rotația este bianuală, iar schimbul se efectuează între pușcași marini și marinari pregătiți special pentru evenimente militare și situații de criză. În ultimele șase luni, Batalionul doi Regimentul doi Infanterie Marina a organizat opt exerciții majore și 31 de activități de tip mil-to-mil cu 13 țări partenere.

Pentru noul exercițiu, au ajuns la baza militară din Mihail Kogălniceanu sute de militari care vor efectua antrenamente și activități specifice cu omologi din Bulgaria, Georgia, Letonia, Lituania, Marea Britanie și România. Activitățile de instruire se vor desfășura în Bulgaria , Georgia și România, în vedere dezvoltării nivelului de interoperabilitate .

Black Sea Rotational Force este un exercițiu anual, condus de Comandamentul Forțelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa și Africa. Ceremonia a fost oficiată la baza Militară din Mihail Kogălniceanu . De la eveiment nu au lipsit nici reprezentanții Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din Romania.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: George Dima