Noi echipamente la Spitalul Județean de Urgență “Sf Apostol Andrei” din Constanța

Conducerea spitalului a achiziționat, din fonduri proprii, mai multe tărgi mobile pentru transport pacienți. Investiţii de acest tip vor mai fi făcute anul acesta, deoarece multe dintre tărgile folosite în prezent s-au deteriorat. Cu toate acestea, ar fi nevoie de aproximativ 50 de astfel de echipamente.

Este vorba de 5 tărgi hidraulice de ultimă generație, dotate cu suport pentru butelie și stativ perfuzie. Tărgi de ultimă generație de care secția de urgențe a spitalului are mare nevoie.

Noile echipamente permit transportul pacienților în condiții de siguranță și monitorizare, pentru investigațiile paraclinice aferente.

Cu toate acestea, pentru o mai bună funcționare ar fi nevoie de aproximativ 50 de tărgi de acest fel.

În dotarea spitalului există platforme de transport pentru pacienți, achiziționate din 2007 până în prezent, însă starea lor de funcționare lasă de dorit.

De precizat este și faptul că investițiile au fost făcute din fonduri proprii ale spitalului, costurile pentru o astfel de targă fiind de 2000 de euro. Pentru a funcționa în parametri optimi, secția de Urgență a Spitalului Clinic de Urgență, trebuie dotată cu mai multe echipamente de nouă generație.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.