Noi doze de vaccin antigripal

În România, actuala epidemie de gripă a provocat până în acest moment moartea a 33 de persoane. Direcţia de Sănătate Publică Bihor a anunţat, joi, două decese la cazuri confirmate cu gripă, un bărbat de 50 de ani şi o femeie de 52 de ani, cu patologie asociată, ambii nevaccinați antigripal.

Ministerul Sănătății a anunțat suplimentarea  dozelor de vaccin antigripal în contextul epidemiei de gripă şi viroză respiratorie.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii a atras atenţia că respectarea măsurilor de igienă în şcoli este extrem de importantă.

Un număr de 3.653 de elevi sunt afectaţi de suspendarea parţială a cursurilor în mai multe unităţi de învăţământ din ţară din cauza gripei.  Potrivit ultimelor date centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, de suspendarea cursurilor sunt vizate unităţile şcolare din 16 judeţe şi Capitala.

Cele mai multe unităţi de învăţământ închise parţial sunt în Bucureşti – 55 şi în judeţul Braşov – 14. În Cluj sunt 9 unităţi şcolare închise parţial, în Constanţa – 5, Sălaj – 4, Suceava – 3, iar în Alba, Dâmboviţa şi Teleorman – câte 2.În judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş, Olt şi Sibiu este închisă câte o unitate şcolară.

Redactor: Mihaela Țânțaru