Noi dotări pentru IGSU

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va fi dotat cu aproximativ 500 de mașini de intervenție în caz de incendii. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Dr. Raed Arafat, cu ocazia inaugurării în satul Boțîrlău din comuna Vulturu a unui nou punct de lucru al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea.

Mai multe mașini de pompieri au fost amplasate în preajma sediului noii subunități și au creat cadrul propice unui astfel de moment. Clădirea a fost ridicată de la zero și utilată corespunzător. Punctul de lucru va fi deservit de cinci subofițeri pe fiecare tură de serviciu, personal care va acționa cu ajutorul unei autospeciale de stingere cu apă și spumă, autovehicul dotat și cu un modul pentru descarcerare, o motopompă transportabilă, dar și o ambarcațiune cu motor prevăzută cu remorcă.

Raed Arafat a vizitat clădirea iar la finalul vizitei a fost rugat să consemneze câteva cuvinte în caietul de impresii al ISU Vrancea, moment în care oficialulul de la București a destins atmosfera glumind pe seama scrisului său de medic.

Comuna Vulturu a fost  grav afectată de inundațiile catastrofale din primăvara anului 2005. Aproximativ 20.000 de locuitori și 8.000 de gospodării vor beneficia de serviciile punctului de lucru din satul vrâncean Boțîrlău.

Redactor: Mihaela Țânțaru