Noi demersuri în dosarul ”Grădinița Groazei”

Parintii micutilor care au dat in judecata ”Gradinita Groazei” din Constanta, incep sa rasufle usurati, dupa ce au asteptat mai bine de doi ani ca un judecator sa le faca dreptate. Nou magistrat, numit de catre instantele superioare, dupa ce primul, Bogdan Alexandru Arhip, a fost recuzat, a acceptat in sfarsit ca toate imaginile inregistrate pe camerele de supraveghere de la gradinită sa fie expertizate de specilisti. Astfel copiii care au fost maltratați nu vor mai fi nevoiti sa vina in fata instanttei pentru a fi audiati.

Aceste imagini au ajuns si pe masa primului magistrat care a instrumentat dosarul la judecatoria Constanta, Bogdan Alexandru Arhip. Dar nu au fost suficiente pentru ca el sa poata trage o concluzie drept ptr care a cerut insistent audierea minorilor in sala de judecata. Ca sa evite o noua trauma pentru copiii lor, parintii au cerut judecatorului expertizarea si eventual vizionarea imaginilor brute, dar magistratul a refuzat. De această dată parintii au castigat, iar noul judecator le-a a admis cererea. Inregistrarile vor fi verificate de specialistii Institutului de Expertizare Criminalistica de la Bucuresti, după care un expert va intocmi raportul final care va ajunge pe masa judecatoarei.

Chiar si asa avocatii educatoarelor continua sa sustina ca imaginile depuse initial la dosar ar fi fost montate in asa fel incat sa dea impresia ca faptele s-ar fi produs in mod repetat, desi spun ei, nu ar fi adevarat.

La termenul de joi, judecatoarea a solicitat fostei administratore a gradinitei sa depuna la dosar documentatia si in special facturile privind achizitionarea sistemului de supraveghere. Totodată, magistratul a vrut sa afle de la educatoarele încriminate daca exista dubii in ceece priveste prezenta lor pe acele imagini si expresiile folosite. Nici una dintre ele nu a negat acest aspect. Urmatorul termen a fost stabilit pentru 26 ianuarie.

Redactor: Daniel Albu