Noi constatări de incompatibilitate și de conflict de interese în rândul primarilor constănțeni

Potrivit raportului ANI, primarul orașului Techirghiol Adrian Stan a încălcat legea 161/2003 prin faptul că a fost administrator al unei companii în perioada iunie 2011- mai 2012 având în același timp și funcția de primar. Edilul se apără și susține că va ataca decizia în instanță. De altfel acesta nu a primti ncii o decizie de acest fel de la ANI, aflând vestea din comunicatul de presă.

Același comunicat îl acuză și pe primarul comunei Bărăganu de conflict de interese pe motiv că a încheiat un contract de arendare între primăria comunei Bărăganu și o societate  a cărei administrator este soacra edilului, încălcând în acest fel dispozițiile legii 393 din 2004. Primarul se apără mărturisind că în anul 2011, când a fost ales acesta a găsit 300 de ha de pâmânt care nu erau înregistrate pe raza comunei. Edilul le-a intabulat și a organizat o licitație pentru societățile care doresc să ia în arendă terenul. Se pare că oferta cea mai mare a avenit chiar din partea societății administrată de soacra sa.

Primarul intenționează să atace în instanță raportul ANI, însă Agenția a sesizat deja Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța pentru infracțiunea de conflict de interese. Pe acelși raport este trecut și primarul comunei Nicolae Bălcescu , Bălan Viorel pentru că s-a aflat ăn stare de incompatibilitate , având și funcția de administrator la două fime. Și în cazul său, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, deoarece a omis să declare aceste funcții.

Redactor: Paula Moroi