Noaptea la moaștele sfântului Andrei (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PxKby-6cKiA[/youtube]Sfântului Apostol Andrei i se acordă o cinstire deosebită, el fiind cunoscut drept Ocrotitorul României, Apostolul românilor sau creștinătorul poporului român. Sfântul Andrei este cel care a adus religia ortodoxă în ţara noastră. Moaștele sale sunt considerate făcătoare de minuni și, drept urmare, credincioșii vin din toată țara la mănăstirea care îi poartă numele pentru a se închina.

Să doarmă în biserică, pe bănci, în mașini sau în autocare, nimic nu este prea mult pentru pelerini. Anul acesta, pe lângă moaștele sfântului Andrei, au fost aduse cele ale lui Iacob și o bucată din crucea pe care se presupune că a fost răstignit Isus Christos. Slujba va fi oficiată, printre alții, și de către IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și al Bucovinei,  IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Iacob, Mitropolit de Mitilini din Grecia, PS Longhin, Episcop de Bănceni, din Ucraina și PS Ioan, Episcop Vicar Patriarhal al Patriarhiei Bulgariei. Forțele de ordine sunt pe măsura numărului de pelerinin. Sute de  jadarmi, polițiști de frontieră și de la poliția națională asigură paza şi ordinea la eveniment.

Așa cum se obișnuiește la fiecare sărbătoare mare, în apropierea mănăstirii sfântului Andrei și-au instalat corturile și comercianții, care vând… de toate, de la iconițe sau cruci şi până la covrigi și jucării made în china. Unii dintre ei au venit încă de la sfârșitul săptămânii trecute pentru a prinde un loc bun.

Evenimentul dedicat Sfântului Andrei se va desfăşura până sâmbătă dimineață, atunci când se estimează că vor pleca și ultimii pelerini.

Reporter: Catalin Schipor ; Imagine: Alex Brinzaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.