Noaptea de Înviere, fără incidente majore pentru ISU

Un număr de 1.083 intervenții ale pompierilor au avut loc în Noaptea de Înviere, la nivel național, salvatorii fiind solicitați la 103 misiuni de stingere a incendiilor, informează un comunicat de presă al Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Potrivit IGSU, în Noaptea de Înviere, peste 2.500 de pompieri cu 400 de mijloace de intervenție au asigurat misiunile de protecție a populației. Numărul intervențiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situații de urgență a crescut cu 8%, față de perioada similară a anului trecut.

Au fost înregistrate și 912 cazuri SMURD, dintre care 907 pentru acordarea primului ajutor medical și 5 misiuni de descarcerare, 68 de situații vizând protecția comunităților. La lăcașurile de cult nu s-au înregistrat incendii.  În perioada premergătoare sărbătorilor pascale, pompierii au verificat respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la unitățile de cult și cele de cazare turistică, fiind înlăturate o serie de nereguli care puteau pune în pericol utilizatorii. În continuare, pentru creșterea nivelului de securitate, echipajele de intervenție rămân mobilizate pentru gestionarea situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat.

Redactor: Daniel Albu