Noapte de coșmar pentru locuitorii unui bloc din cartierul constănțean Tomis Plus (VIDEO)

Un incendiu de proporții a izbucnit la un autoturism aflat în parcarea de la subsolul imobilului. În doar câteva minute scara blocului s-a umplut de un fum gros, care a făcut a semănat panică în rândul locatarilor. Oamenii au fost evacuaţi din apartamente pe ferestre de echipele de pompieri chemate să stingă flăcările.

Locatarii de la etajele inferioare au fost treziți, la câteva ore după miezul nopții, de un fum gros ce venea din subsolul blocului. Oamenii au sunat imediat la 112. La scurt timp, două echipaje de pompieri au ajuns pe strada Milano Nr.52, unde la subsolul blocului A3,  un autoturism era mistuit de flacări.

Militarii au avut avut o misiune grea. În timp ce una dintre echipe se lupta cu flăcările, cealaltă a trebuit să-i evacueze pe locuitorii rămași captivi în apartamente, din cauza fumului gros de pe casa scării.

Speriați, în pijamale, cu copiii în brațe, locatarii s-au adunat în fața blocului, departe de sursa de fum, așteptând să se întoarcă în casele lor. Pompierii s-au luptat mai bine de o oră cu flacările. Pagubele materiale au constat în distrugerea unui autoturism precum și a unei biciclete, ambele parcate în subsol.

După cercetarea la fața locului, militarii ISU spun că incendiul ar fi izbucnit din cauza unui scurt circuit produs la autoturism.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Matei Ghioc