Nimic nu este mai trist decât un copil fără copilărie

Unul care își începe viața fără dragostea părintească, în lipsuri boală și suferințe, cu ochii mereu în lacrimi, pentru care sărbătorile nu aduc bucurie şi cadouri frumoase. Am întâlnit zilele acestea, în campania noastră „Litoral TV învie speranța”, copii care se află exact în această situaţie. Copii care au renunţat să îl aştepte pe Iepuraş. Dar, mulţumită mărinimiei dumnevoastră, în acest an, sărbătorile le vor aduce din nou speranţa în suflet şi zâmbetul pe buze.

Amalia și Diana Buzgaru sunt două surori maturizate de timpuriu. Soarta nu a fost deloc blândă cu ele – poate cea mai grea lovitură a fost că şi-au pierdut tatăl. Bunicii încearcă din răsputeri să le fie și mamă și tată. Dar este greu…dragostea părintească nu poate fi înlocuită. Venitul familiei Buzgaru constă doar în salariul modest al bunicului și alocația fetelor. De Paşti, ar fi avut și ele mai multe dorințe, dar cunoscând situația bunicilor, nu s-au încumetat să le exprime….

Nici pentru cei 3 copii ai familiei Liahu Iepurașul nu a fost prea darnic până acum. Au fost ani în care nu numai că nu au primit daruri dar le-a lipsit și mâncarea de pe masă. Aceștia ar renunța bucuroși la jucării numai să aibă lumină în casă și rechizite pentru școală. Pentru Leo, Alexandru și Lăcrămioara am vorbit noi cu Iepurașul care anul acesta are pregătite daruri pentru fiecare în parte.

Pentru Gabriel și Cornelia Vericiuc, copilăria înseamnă o viaţă chinuită, petrecută într-un grajd insalubru din Movilița, alături de doi părinți bolnavi. Nu se ştie cum au reușit să facă față gerului de iarna trecută. În ciuda acestor condiții vitrege, amândoi copiii merg la școală și au note bune. Pentru ei, cadourile de Paşti au fost până acum un vis frumos, greu de realizat.

Bianca și Mihai Crețu au avut o copilărie fericită alături de părinți până când mama lor s-a îmbolnăvit. Operații după operații soldate toate cu eșec au făcut ca viața familiei Crețu să devină un coșmar. De departe cel mai mult au avut de suferit copii. La o vâstă la care alții nu au nicio grijă, cei doi au preluat atribuțiile adulților din familie. Bianca se împarte între școală și casă, iar Mihai este mult prea trist pentru un tânăr de vârsta lui. Firesc, cei doi își doresc în primul rând sănătate pentru cea care le-a dat viață. Nu mai contează că de multe ori nu au ce pune pe masă și nu și-au mai cumpărat haine noi de ani de zile.

Dacă foarte muți copii nu s-au decis încă ce să îi ceară Iepurașului, pentru Mihai Costea această dilemă nu există. El vrea să fie sănătos să se poată juca alături de colegii săi fără teama unei boli necruțătoare. Suspect de cancer la testicul, boală care l-a răpus pe fratele său la doar 25 de ani, Mihai se roagă zilnic pentru sănătate și speră că de sărbătorile pascale iepurașul va face o minune.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Victor Nita