Nicușor Constatinescu la instanță

Nicușor Constantinescu s-a prezentat la Palatul de Justiție din Constanța unde a fost analizată contestația depusă de avocați împotriva menținerii arestului la domiciliu în dosarul finanțării Asociațiilor Rușilor Lipoveni, veteranilor de război și a echipelor de sport din județ.

În sala de judecată, Constantinescu a stat față în față cu magistratul Lucian Lică, cel care a fost desemnat prin tragere la sorți și cel care, în februarie, i-a decis soarta într-un alt dosar. La acea dată, judecătorul a dispus arestarea lui Constatinescu. Acum, președintele suspendat al CJC a cerut recuzarea magistratului.

Nu a reușit să obțină recuzarea, așa că magistratul Lucian Lică este cel care îi va decide, și de această dată soarta lui Constantinescu. Acesta solicită să fie cercetat sub control judiciar, pe motiv că măsura arestului la domiciliu este prea mult pentru o acuzație de abuz în serviciu.

Instanța de judecată a rămas în pronunțare. Dosarul care l-a adus pe Nicușor Constatinescu , din nou în fața magistraților i-a speriat pe cei din administrația locală. În cea mai recentă ședință de consiliu, vicepreședintele Cristinel Dragomir a amînat finanțarea echipelor de sport din județul Constanța, pentru a fi sigur că tranzacția va fi una transparentă.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: George Dima