Nicușor Constantinescu își așteaptă sentința

Nicușor Constantinescu a intrat în sala de judecată puțin după ora 11. Aici și-a văzut, pentru prima dată, de cînd a fost reținut și familia, soția și pe fiica sa, Smaranda. Președintele suspendat al CJC și-a motivat, în fața judecătorului Iulia Cezara Suciu, absența din țară, pe baza veștii șocante în legătura cu boala de care suferă.

“Eu am aflat in noiembrie 2013, când am vrut sa îmi fac o operație de protezare a șoldului, medicul e aici în sala, de la Spitalul Județean. In noiembrie 2013, am mers la Spital, atunci am aflat că PSA, analiza, în loc să fie 3, era 14. E o analiză care determină adenomul de prostată. Am primit un tratament medicamentos și, după 3 săptămâni era aceeași valoare ridicată. Fac această precizare, că mulți au crezut că mă sustrag. In 2013, nu aveam nicin fel de citatie. In noiembrie 2013 nu fusesem citat în dosarul de astăzi. La cele 2 citații, prima din 6 decembrie, unde îl trimisesem pe Marius Mocanu (unul dintre avocații săi n.r.) la procurorul Andrei Bodean de la DNA Constanța să motiveze lipsa mea. Avocatul s-a prezentat și a solicitat un termen de amânare rezonabil. Avocatul mi-a comunicat ca dl. Bodean a fost de acord că ne va cita ulterior.”

Pledoaria lui Nicușor Constantinescu a durat mai bine de o oră, timp în care, în sala de judecată a ajuns și edilul Radu Mazăre, venit special ca să îl susțină pe Constantinescu.

Procesul a fost urmat de intervenția procurorului DNA, Andrei Bodean, care a făcut dezvăluiri șocante. Potrivit acestuia,Nicuşor Constantinescu a plecat din Statele Unite ale Americii pentru că autorităţile din SUA începuseră procedurile de încarcerare într-un penitenciar de acolo, întrucât îi expirase viza de şedere. Mai mult, Nicuşor Constantinescu ar fi avut, pe teritoriul Americii, montat la picior un dispozitiv de monitorizare.

Cu toate acestea, magistratul constănțean a depus la dosar o serie de documente care să-i întărească declarațiile.

Acum, cea mai mare problemă a lui Nicușor Constantinescu o reprezintă locul în care acesta își va efectua arestul preventiv și asta din pricina condițiilor speciale cerute de boala de care sufera.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Nicu Cavachi