Nicușor Constantinescu a fost arestat

Nicusor Constantinescu s-a intors dup gratii. Fostul presedinte al consiliului Judetean Constanta a fost arestat seara trecută, pentru că s-ar fi sustras de la obligaţiile prevăzute prin măsura controlului judiciar. Procurorii anticorupție au cerut această măsură deoarece Constantinescu nu s-a prezentat la termenele prevăzute în instanță. Pe de altă parte, acesta spune că este o nedreptate și că autoritățile au ignorat starea lui precară de sănătate.

După ce a fost adus pe targă în fața magistraților, Nicusor Constantinescu a fost arestat vineri seară. Procurorii Anticorupție au cerut magistratilor luarea acestei decizii, ca urmare a faptului ca fostul președinte al Consiliului Județean Constanța ar fi refuzat in repetate rânduri sa se prezinte la termenele din procesul pe fond in care este acuzat de abuz in serviciu. Putin inainte de ora 22, instanta a admis cererea DNA iar un echipaj de politie s-a prezentat la domiciliul acestuia pentru executarea mandatului.

După aproximativ 20 de minute, Nicusor Constantinescu a iesit din casă in carje alături de doi agenti. Acesta sustine ca arestarea lui este un act nedrept, iar magistratii nu au tinut cont de de probele medicale pe care le-a adus.

Fostul presedinte al Consiliului Județean Constanța a fost dus in arestul preventiv al Inspectoratului judetean de Politie si isi va petrece acolo urmatoarele 30 de zile. Decizia luata de Curtea de apel Constanta este definitiva. La sfârşitul lui 2015, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat de Tribunalul Constanţa la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul Centrului Militar Zonal, pentru abuz în serviciu. Constantinescu a contestat decizia iar recursul este judecat de Curtea de Apel Constanta.

Redactor: Nicoleta Antohi