Nicușor Constantinescu, din nou în instanță

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta a ajuns din nou în fața magistraților de la Curtea de Apel, în procesul privind subfinanţarea Centrului Militar Zonal. Este a a treia oară în această săptămână când Nicuşor Constantinescu ajunge în instanță. Tototadată, procurorii Direcției Naționale Anticorupție anchetează doi medici de la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa că ar fi dispus internarea baronului local, deşi diagnosticul nu impunea această măsură.

La termenele precedente, procesul a fost suspendat pentru că inculpatului i s-a făcut rău și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Și de această dată, Nicuşor Constantinescu a spus că se simte rău şi că DNA l-a externat din spital.

In acelasi timp, procurorii Direcției Naționale Anticorupție anchetează doi medici de la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa, suspectați că ar fi l-ar fi favorizat pe fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu. Șeful clinicii de cardiologie şi un medic primar sunt acuzați că ar fi dispus internarea baronului local, deşi diagnosticul nu impunea această măsură. Şefa Secţiei de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Raluca Irinel Parepa, şi un medic primar în cadrul aceleiaşi secţii, Marius Ţoringhibel, sunt urmăriţi penal sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului.

“La data de 08 iunie 2016, inculpaţii Parepa Raluca-Irinel şi Ţoringhibel Marius, în calităţile arătate mai sus, au dispus internarea inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel (arestat preventiv în dosarul nr.821/36/2015 al Curţii de Apel Constanţa), la subunitatea medicală unde îşi desfăşoară activitatea, astfel încât acesta să execute măsura arestului preventiv în condiţii mai blânde”, se arată în comunicatul de presă al procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Redactor: Paul Alexe